TIPS VOOR HET RIJDEN VAN EEN STICK-SHIFT


Driving stick is een vaardigheid die elke bestuurder zou moeten bezitten. Hier zijn een paar tips om in gedachten te houden voordat u het probeert:

Oefen waar het niet druk is: als je als tiener rijlessen nam, werd je niet voor de wolven gegooid. Je bent waarschijnlijk begonnen op een parkeerplaats of een rustige weg en hebt je omhoog gewerkt naarmate de lessen vorderden. Dezelfde aanpak moet worden gebruikt voor het drijven van stick. Begin langzaam en maak het uzelf gemakkelijk voordat u door de drukke straten gaat.

Maak je geen zorgen als je afslaat: als je net leert om met een stick te rijden, is dit bijna een garantie dat je uiteindelijk afslaat door te snel de koppeling open te klappen. Maakt u zich geen zorgen als dit gebeurt, want dit gebeurt bij iedereen wanneer ze voor het eerst beginnen. Zorg er wel voor dat u oefent wanneer de wegen niet druk zijn, want dit kan een reëel probleem zijn als u in het verkeer van bumper tot bumper rijdt.

Gebruik beide voeten: gelukkig gebruik je nog steeds je rechtervoet om te remmen en te accelereren, dus daar verandert er niets. Het enige verschil is dat u uw linkervoet gebruikt om de koppeling af te stellen. Onthoud dat de koppeling nodig is om soepel te kunnen schakelen.

www.hallorijbewijs.nl